photoshoot

Idag jobbade jag som fotoassistent för Ali igen. Det var ett tag sen så det var riktigt kul att få assistera igen. Dagen började hemma hos Ali där vi gick igenom fotograferingen och käkade sushi, för att sedan åka ner till Central och rigga. Fotograferingen var en pressfotografering med Hong Kongs bästa kockar, en jobbade bland annat för Gordon Ramsey. 
 

Today I worked as a photographer's assistant for Ali. It was a while ago so it was really fun to assist again. The photo shoot was a press photography with Hong Kong's top chefs.

Förutom jag så var det fem andra tidningar där som intervjuade och fotograferade kockarna så det var fullt pådrag. Riktigt kul.  
 
Besides me, it was five other magazines there which interviewed and photographed the chefs. 
Mitt jobb var inte speciellt avancerat. Jag höll i bländaren och blixten och såg till så att den var on och inte off. Mer avancerat än så är det inte när jag jobbar för Ali:) Och så kör jag lite backstage-bilder såklart.
 
Overall a really fun day! 
 
If you wanna see more of Ali`s excellent photograph work have a look at his homepage here, and his Instagram here

looking back

Har tagit tusentals bilder genom åren som ligger på hårddisken och nu har jag kollat igenom ca 30% och då hittade jag den här bilden på Erik tagen på Skutberget i Karlstad 2013. Älskar den. 

Went through my old pictures and found this nice picture of my friend Eric. Love it!

earth hour

Idag är det Earth hour och även här i Hong Kong så tydligen skall de släcka ner skyskraporna klockan halv 9 ikväll. Jättebra initiativ även om jag inte direkt tror att det gör ngn skillnad klimatmässigt, men däremot politiskt eftersom denna globala rörelse skall verka som en visuell signal till alla väldens makthavare. Ikväll är vi ett gäng som åker in för att titta på när staden släcks ner. Vi skall också kolla in rugby och käka middag. Bra lördagskväll:)
 
Tonight I participate in the international movement Earth Hour, a light off-event to raise awareness about the climate change. Don`t forget to turn off the light at 8.30 PM for one hour tonight!