happy weekend från fiskebäckskil

Dryga 5h från Stockholm och 1.5 timmar norr om Göteborg hittar du en av Västkustens pärlor - Fiskebäckskil och hotell Gullmarsstrand och där tillbringade jag en underbar helg med Maggan. Så fort vi klev ur bilen så sjönk pulsen lite grann och havsutsikten över Gullmarsfjorden var slående vacker. 
VD:n Maria Kjellsson gav mig lite snabbfakta om hotellet. Gullmarsstrand är alltså 35 år gammalt och grundades av tre bröder och under årens lopp har det långsamt byggts upp till det fina hotell det är idag. Under årens lopp har man alltid tänkt på att hotellet inte skall "ta över" utan byggnaderna är eleganta och diskreta och skymmer inte havsutsikten för villorna som ligger utmed klipporna. Hotellet har öppet i stort sett hela året och erbjuder olika paketerbjudanden, konferens, bröllop och festarrangemang. 
När vi checkat in på hotellet stod det två flaskor bubbel på kylning plus en påse smågodis och även en påse med läckra nötter på rummet. Vilken lyxig överraskning. Ibland är det lite extra kul att vara bloggerska:) Kan bara säga att festhumöret åkte på direkt. 
Lite lagom salongs gick vi omkring och tittade på vidderna och andades in havsluften. Dagen till ära hade jag på mig min nya tischa från By Malene Birger och min smutsrosa vårkappa från New House:) 
Och så kvällens middag på Restaurang G. En afton som bjöd på en drömlik solnedgång med färsk fisk på tallriken. Köket arbetade med lokala råvaror och jag skulle säga (som ätit och jobbat på en del finhak genom åren) att restaurangen höll hög internationell nivå på mat och service. En kunnig, ung servitör guidade oss genom kvällen. 
..hade svårt att bestämma mig (som vanligt) men till slut föll valet på en helstekt flundra med fänkål, kantareller och en spännande hummerröra till. Hisnande gott. Maggan tog smörstekt torsk med bland annat alger och palsternacka. Supergott! Önskar att jag visste hur man tillagar fisk med sån finess..
Kul kuriosa: Under kvällen såg vi både Björn Borg och Kristin Kaspersen florera på hotellet. Enligt VD:n Maria Kjellsson syns det ofta kändisar i Fiskebäckskil och Skavlan har sitt sommarhus här. 
Till maten drack vi en porlande Riesling från Alsace. Hittade flarran på nätet och kan meddela att den smakade honung, gröna äpplen och lime;)Maggan tog en förrätt med havskräftor, parmesan, pinjenötter och ruccola.
..en bild säger mer en tusen ord. Mat tillagad med omsorg, upplagd på vackra tallrikar blir väldigt fotogeniskt.
(Ett träffande citat jag hittade på nätet:)
Senare på kvällen klarnade himlen och solen tittade fram men den gick ner lika fort. Alla telefoner åkte upp för att fånga eldbollen som lika snabbt som den kom sjönk ner över Lysekils stadssiluett. 
Nästa morgon have vi inbokat 1.5 timme på Sinnenas havsbad. Detta är ett så kallat kallbadhus som ligger på pålar ute i havet och där kunde vi njuta av bastubad, (snabba) havsbad och regnduschar. Där fanns även gym och olika skönhetsbehandlingar i anslutning. Ett stort plus var att de använde skönhetsprodukter från ett av mina favoritmärken: Maria Åkerberg som både är svensktillverkat och ekologiskt. 
Maggan var betydligt mer modig än jag när det kommer till att bada i havet. Jag är jordens största badkruka och tog långa minutrar på mig innan jag hoppade ner i det 15 graders kalla havet. Maggan hoppade i på sekunden, men så fick hon betydligt mer ut av bastubadet efteråt också. Tanken är ju att man skall chocka kroppen lite med de olika temperatursskillnaderna. 
Trivdes bättre i vilstolen med ett modemagasin:)
Morgonens mastodontfrukost gjorde att jag stod mig hela dagen. Tänk er alla sorters flingor, bröd, croissanter, olika ägg, pannkakor, frukt, ostar, korvar, bacon, skinka, sylt, olika sorters juice, kaffe, teer, varm choklad. En hel del att välja på helt enkelt. Jag satsade på ägg och bacon med prosciutto, färska jordgubbar och solgul ananas, toppat med naturell yoghurt. Maggan satsade på pannkakorna:)
Min första erfarenhet av Gullmarsstrand var fantastisk rakt igenom – service, kvalitet, upplevelse, service och smak. Efter ett dygn eller två på Gullmarsstrand Hotell har man definitivt släppt storstadsstressen.
 
Sociala Medier:
 
Adress: Gullmarsstrand
451 78 Fiskebäckskil
 
Telefon: 0523-66 77 88
 
 
Detta inlägg är ett samarbete med Gullmarsstrand

Kommentera här: