talk of the town: restaurant town

One of my week's highlights with my sister was yesterday's lunch at the restaurant Town located on the 10th floor of The Cubus building in Causeway Bay. Here you see me and the owner of the restaurant, Bryan Nagao - a man with Hawaiian-Japanese origin that cooked an delicious meal for us. Vi började lunchen med en alkoholfri citrondrink...
We started the lunch with a refreshing Lemon sour drink..Före varmrätten serverades det en utsökt salladsbuffè med ett tydligt hälsofokus. Buffèn innehll som ni kan se, allt från lax till quinoasallad, pumpa och olika marinerade grönsaker. Temat kändes väldigt sydeuropeiskt.
Before the main course was served we ate from the delicious salad buffèt that had a clear health focus. The buffet had everything from salmon to quinoa salad, pumpkin and various marinaded vegetables. A very fresh selection of well made salads with high quality. Min varmrätt var kycklinglår med aprikos, gröna bönor och potatispurè. En ganska lätt varmrätt som nästan kändes lite skandinavisk på grund av vårprimörerna. Rätten kostade 228 HKD.
As a main course I had roasted spring chicken, hearts of palm, apricots, radicchio, green beans and pomegranate (228 HKD). The dish was not heavy at all, it gave defiantly room for dessert as well. The vegetables reminded me a little bit about Scandinavian vegetables. Maria beställde in hamburgare med rostad potatis, cheddarost och rödlöksmarmelad. Den var mer mättande och kostade 198 HKD. En hamburgare är ju alltid en hamburgare och om man är hungrik finns ju inget godare:)
Maria ordered Wagyu beef burger with cheddar cheese, lettuce, tomato, red onion jam and fries (198 HKD). It was defiantly more filling than my chicken but still delicious. Efter en riktig brakmåltid beställde vi in kaffe och dessert. Här nedan ser ni tofumousse med sesamglass och hallon. Den slank ner utan problem även om vi var rätt mätta vid det här laget. För mig var det första gången jag fick smaka tofumousse..lite annorlunda men gott.
After all the good food we ordered in dessert. For me, Tofu mousse with black sesame ice cream and raspberry:) For me it was my first experience of tofu mousse. Different but good. Maria beställde Mille Feuille med choklad och kaffeglass. Passade utmärkt till kaffet som vi drack. Denna dessert hade tydligt en fransk touch.
Maria ordered Mille Feuille, white chocolate bavarious and coffee ice cream. A perfect match with the coffee. This dessert felt very french. Att sitta i en skyskrapa på tionde våningen i en världstad är en fantastisk upplevelse. Hela upplevelsen kändes också avslappnad och inte alls formell. Efter lunchen fick jag chansen att intervjua Bryan Nagao och han berättade att han tidigare jobbet på Peninsula Hotel (Felix) på 90-talet, som är ett av Hong Kongs mest kända lyxhotell. Efter det öppnade han en japansk restaurang i Wan Chai och nu är det restaurang Town som gäller.
"Tanken med Town är att det skall vara mer informellt och avslappnad men utan att tumma på kvalitèn. Om ni besöker restaurang Town i Hong Kong kan ni förvänta er att få en modern, europeisk, kulinarisk upplevelse med japanska influenser" - Bryan Nagao
Sitting in a skyscraper on the 10th floor in a world city is a great feeling. The whole experience felt relaxed and not at all formal. After lunch I got the chance to interview Bryan Nagao and he told me that he used to work at the Peninsula Hotel (Felix) in the 90s, which is one of Hong Kong's most famous luxury hotels. After that, he opened a Japanese restaurant in Wan Chai and now, since six month, he is in charge of restaurant Town.
"The idea of the Town is that it should be more informal and relaxed but without compromising on quality. If you visit the restaurant Town in Hong Kong, you can expect to get a modern, European, culinary experience with Japanese influences" - Bryan Nagao
Address: 10/F, Cubus, 1 Hoi Ping Rd, Causeway Bay, Hongkong